Apel Vladi Republike Srbije da sledi primer Velike Britanije

Apel Vladi Republike Srbije da sledi primer Velike Britanije

Lovefest, 11. jul 2020.

 

Nakon što je prošle nedelje spremila paket mera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike Britanije donela je i odluku kojom od subote, 11. jula, ponovo dozvoljava održavanje koncerata, festivala i pozorišnih predstava na otvorenom prostoru.

 

Događaji će morati da prate set propisanih preporuka i zaštitnih mera uz smanjen broj posetilaca i preporuku za održavanje fizičke distance, a manifestacije na otvorenom procenjene su kao neuporedivo bezbednije u odnosu na one u zatvorenom prostoru.

 

Ministar kulture Velike Britanije je tu odluku označio kao veliki pomak u oblasti kulture i značajno postignuće za britanske umetnike, koji od marta ove godine nisu bili u mogućnosti da imaju niti jedan angažman. Slične mere najavljuju i Španija, Nemačka i druge velike zemlje Evrope.

 

Verujemo da bi i Srbija trebalo da se nađe na tom spisku i da je uz sve mere prevencije i prethodna testiranja posetilaca moguće da festivali u već redukovanom kapacitetu mogu biti održani, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, a prema prethodno postignutom dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić.

 

Zato apelujemo na Vladu Republike Srbije, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji i prognozama stručnog štaba pravovremeno i u što kraćem roku donese odluku i za manifestacije u našoj zemlji.

close
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.