Home

Home

Kristofer Ruder otvara filmski program Guarana Lovefesta

16699561985112288c19b30213228159_v4 big

Kristofer Ruder, osnivač putopisnog sajta The Golden Compass i kratkih video priloga o Srbiji, otvoriće 1. avgusta Lovefest bioskop na otvorenom. Publika će imati i priliku da pogleda njegov dokumentarni film „Gde Dunav ljubi Savu“ i sazna kako jedan Kanađanin vidi Beograd.

„U svojim video zapisima o Beogradu, želeo sam da opišem grad, ali i da pokažem kakvi ljudi zapravo žive u njemu. Tokom leta želim da nastavim svoju misiju i posetim Vrnjačku Banju, Kraljevo, Kruševac i Novi Sad, upoznam ljude i način na koji žive u svojim gradovima. U planu je takođe i snimanje niza kratkih dokumentarnih epizoda, čiji će cilj biti da čitav Balkan ostatku sveta prikažem u pozitivnom svetlu“, kazao je Ruder.

Kanadski umetnik, koji ne krije da ga je Beograd opčinio svojim lepotama i srdačnošću ljudi, u filmu „Gde Dunav ljubi Savu“ predstavio je Kalemegdan i hram Svetog Save, kao i bogatu istoriju koju grad sa sobom nosi. U želji da upozna i ostatak Srbije, tokom leta priprema novi dokumentarac o gradovima i manifestacijama u našoj zemlji, a prva stanica biće Lovefest i Vrnjačka Banja.

Kada je reč o programu Cinema zone, tokom tri dana festivala biće prikazana brojna filmska ostvarenja mladih autora iz Srbije i Evrope, a osim učesnika i publike, zona će ugostiti i brojne predavače. Jedan od njih je i Boris Malagurski, mladi reditelj i scenarista iz Srbije, koji će se na festivalu predstaviti filmom „Pretpostavka pravde“.

Lovefest Cinema zona nastala je sa ciljem da promoviše i publici približi radove mladih filmskih stvaralaca iz Srbije i Evrope. Tokom tri festivalske večeri publika će imati priliku da uživa u kratkim igranim studentskim i amaterskim filmovima, a moći će i da glasa i izabere tri najbolja filma na festivalu.

Odlazak u bioskop nije potpun bez uživanja u omiljenim grickalicama. Zato vas na Cinema zoni čeka Pringles, glavna Lovefest grickalica.

Sinisa 03. 07. 2013. 15:02:19

Poslao sam film i popunio prijavu, ali mi niko nista ne javlja. Koja je procedura?

↑ Reply


Love Fest 04. 07. 2013. 21:54:42

Ceka se odluka žirija i biće objavljeno

↑ Reply


Djuro 16. 07. 2013. 10:57:52

Zasto juce nije izbacen spisak filmova koji su prosli?

↑ Reply


Aleksandra Čereković 16. 07. 2013. 19:22:13

Spisak je objavljen na Cinema zone stranici na fejsbuku: https://www.facebook.com/lovefest.cinema

↑ Reply


Pavle 21. 07. 2013. 15:20:47

Dobio sam jednu kartu za tri dana Love festa na konkursu ja sam Nikon, pa sam hteo da pitam kada je dodela karata?

↑ Reply


Aleksandra Čereković 21. 07. 2013. 21:16:55

Ostavi nam svoje podatke, a kartu ćeš moći da podigneš na dan festivala na info pultu. Pozdrav

↑ Reply


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Najnovije vesti
© Lovefest 2014. All Rights Reserved.